Amazon Better India Quiz Answers – Win ₹10,000

Details of Contest

  • The contest will start on 26 January 2020 to 07 February 2020 11.59.59 P.M
  • Answer all questions correctly in order to enter into the lucky draw.
  • The result will be announced on 29th February 2020.
  • 10 winners selected from Amazon Better India Quiz lucky draw. Prize is ₹10,000.
  • Chance of winning depends on the number of correct entries on the lucky draw.
  • Answer 8 questions slow and steady. Don’t google while participating because amazon will track you and your entry will be rejected.

Amazon Better India Quiz Answers

Question 1 : A program in Amazon has over 180,000 women entrepreneurs showcasing their products online? What is it called?

  • Amazon Prime
  • Amazon Saheli
  • Amazon Video
  • Amazon Karigar
Ans :- Amazon Saheli 

Question 2 : Amazon India has taken major efforts in reducing the use of single use plastic. Currently what percentage of the packaging in Amazon India Fulfillment Centers is single use plastic?

  • 10%
  • 7%
  • 50%
  • 15%
Ans :- 7% 

Question 3 : In small towns, Amazon has partnered with 14,500+ stores to help shoppers bridge the digital divide and start shopping online. What are these stores called?

  • Amazon Easy
  • Amazon Shop
  • Amazon Kirana
  • Amazon Pantry
Ans :- Amazon Easy 

Question 4 : Amazon has vowed to add 10,000 Electric vehicles to its delivery line by 2025. (True or False)

  • FALSE
  • TRUE
Ans :- TRUE 

Question 5 : Which of these locations does Amazon deliver its products to?

  • Majuli, a river island in Assam
  • Leh, Ladhak
  • Kanpur
  • All of the above
Ans: :- All of the above 

Question 6 : Amazon has a vision to make all Amazon shipments net zero carbon, with 50% of all shipments net zero carbon by 2030. What is the name given to this initiative?

  • Zero Plastic
  • Green Amazon
  • Shipment Zero
  • Plastic free Amazon
Ans: :- Shipment Zero 

Question 7 : Which Amazon program showcases unique arts and crafts from over 20 states?

  • Amazon Smile
  • Amazon Photo
  • Amazon Karigar
  • Amazon Movies
Ans: :- Amazon Karigar 

Question 8 : Name the online platform launched by the Ministry of Women and Child Development to support women entrepreneurs?

  • Digital India
  • One Stop Centre Scheme
  • Nari Shakti
  • Mahila E-haat
Ans :- Mahila E-haat