Amazon Quiz Answers Today 13 November 2019 [🤑 Win Prize 🤑]

Get Amazon Quiz Time Contest answers for Today 13 November 2019 – Win OnePlus 7T Pro – Get answers for all question to Win Prize

Table of Contents

How To Play

  • Download Amazon App from App Store and Sign in.
  • If you don’t have an account create one and sign in.
  • There will be 5 questions you have select answers from giving 4 options.
  • Answer all the questions correctly to enter into a lucky draw.

Amazon Quiz Answers Today 13 November 2019 – Win OnePlus 7T Pro – Answers

Telegram Group Link

Question 1 : She has acted in movies like ‘Yes boss’ and ‘Qayamat se qayamat tak’ in the late 80s and 90s. She was also crowned Miss India in the year 1984. She celebrates her birthday today. Who is she?

Ans :- Juhi Chawla

Question 2 : __ day is celebrated today in many countries as a day of giving and showing kindness. This day was born when a collection of humanitarian groups came together on November 13, 1997 and made a ‘Declaration of Kindness’. Donating books, food or clothes to your local community is a great way to celebrate this event. (Fill in the blank)

Ans :- World Kindness Day

Question 3 : Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Ans :- Toxic

Question 4 : Former Australian fast bowler Brett Lee has done a lot of things outside cricket – but which one of these is NOT one of them?

Ans :- Sailed a boat alone across the Tasman Sea

Question 5 : Which country’s highest point is Mount Fuji, a dormant volcano?

Ans :- Japan

Amazon Quiz Answers Today 12 November 2019 – Win GoPro Hero7 – Answers

Question 1 : Where would you find the Hagia Sophia, which was the former Greek orthodox Christian patriarchal cathedral, later an Ottoman imperial mosque and now a museum?

Ans :- Istanbul, Turkey

Question 2 : Which of the following awards is NOT associated with the field of sports?

Ans :- Norman Borlaug award

Question 3 : In terms of area, which one of the following Indian states has the largest coverage of forest?

Ans :- Madhya Pradesh

Question 4 : In a 1999 Test match against South Africa, New Zealand tail-ender Geoff Allott batted a memorable innings which lasted 101 minutes. How many runs did he score?

Ans :- 0

Question 5 : ‘I can talk English, I can walk English, I can laugh English, because English is a funny language’. Which actor said this dialogue in a Bollywood movie?

Ans :- Amitabh Bachchan

Amazon Quiz Answers Today 11 November 2019 – Win ₹5000 – Answers

Question 1 : What is the term used in cricket when a batsman is at or has scored 111 runs?

Ans :- Nelson

Question 2 : In which country would you find Machu Picchu, a 15th-century Inca citadel?

Ans :- Peru

Question 3 : Raut Nacha is folk dance performed mainly by the tribal communities of which state?

Ans :- Chhattisgarh

Question 4 : Which day is celebrated as World Diabetes Day?

Ans :- 14th November

Question 5 : Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?

Ans :- Venus

Amazon Quiz Answers Today 10 November 2019 – Win Oppo Reno2 F – Answers

Question 1 : Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Ans :- Jim Corbett National Park

Question 2 : In 2011, which country hosted a Formula 1 race for the first time?

Ans :- India

Question 3 : Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river that flows through the region of Punjab?

Ans :- Tapti

Question 4 : Which country has recently approved the sale of a home-grown drug that is expected to cure Alzheimer’s?

Ans :- China

Question 5 : What is the slang term given to a ball that is bowled so well that it is considered unplayable by the batsman in cricket?

Ans :- A jaffa

Amazon Quiz Answers Today 10 November 2019 – Win Godrej Air-conditioner – Answers

Question 1 : Madhubani painting is done with a variety of tools, including fingers, twigs, brushes, nib-pens, and matchsticks and using natural dyes and pigments. It is characterized by its eye-catching geometrical patterns. Which Indian state does this art form originate from?

Ans :- Bihar

Question 2 : Ebrahim Alkazi is a famous Indian personality in the field of __? (Fill in the blank)

Ans :- Theater

Question 3 : A person wants to visit the national parks in Ranthambore, Gir and Bandipur located in 3 different states in India. Which of the following state he or she should NOT visit to explore these 3 national parks?

Ans :- Madhya Pradesh

Question 4 : Which of the following countries is NOT a member of the SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation) ?

Ans :- Singapore

Question 5 :The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Ans :- VVS Laxman

Amazon Quiz Answers Today 08 November 2019 – Win Fujifilm X-T100 Mirrorless Camera – Answers

Question 1 : The __ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938. (Fill in the blank)

Ans :- Rs. 5

Question 2 : Which of the following is NOT a gem-stone?

Ans :- Marble

Question 3 : The original name of Tansen, the most famous musician in the court of Akbar was __? (Fill in the blank)

Ans :- Ramtanu Pandey

Question 4 : Which of the following art forms was Satyajit Ray associated with?

Ans :- Film direction

Question 5 : The legendary comic book writer Stan Lee, who passed away last year, was associated with which comic book house?

Ans :- Marvel comics

Amazon Quiz Answers Today 07 November 2019 – Win ₹5000 – Answers

Question 1 : She was the first woman to win a Nobel prize, is the only woman to win the Nobel prize twice, and is the only person to win the Nobel prize in two different scientific fields. She was born on this day (7 November) in 1867. Who is she?

Ans :- Marie Curie

Question 2 : In which country would you find North Cape, the northernmost point in Europe that can be accessed by car?

Ans :- Norway

Question 3 : Which of the following acids is used in a battery?

Ans :- Sulphuric acid

Question 4 : If you compete in a race and overtake the 4th person, which position would you find yourself in?

Ans :- 4th

Question 5 : In international Morse code, which English alphabet is represented by the shortest/smallest code, a single dot?

Ans :- E

Amazon Quiz Answers Today 06 November 2019 – Win Samsung Galaxy Note 10 – Answers

Question 1 : Where would you find Stonehenge, the prehistoric monument?

Ans :- England

Question 2 : The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Ans :- Moscow

Question 3 : Indian field hockey team recently qualified for Tokyo Olympics 2020. When did Indian men’s hockey team last win a gold medal at the Olympics?

Ans :- Moscow Olympics, 1980

Question 4 : What is the official playing time of the full version of the Indian national anthem?

Ans :- 52 seconds

Question 5 : The ‘Statue of Liberty’ in New York was gifted to the United States by a European country. Which country is this?

Ans :- France

Amazon Quiz Answers Today 05 November 2019 – Win Sony 5.1 Home Theater System – Answers

Question 1 : Today, 5th November is the birthday of a cricketer who currently holds the record for being fastest to 10,000 and 11,000 runs in One Day cricket. He currently has 69 international centuries to his name. Who is he?

Ans :- Virat Kohli

Question 2 : Against which country did Virat Kohli make his test debut in 2011?

Ans :- West-Indies

Question 3 : Along with cricket, Virat Kohli has keen interest in Football. He is the co-owner of which Indian Super League(ISL) football team?

Ans :- FC Goa

Question 4 : This Canadian singer sang the world famous song ‘Summer of 69’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Ans :- Bryan Adams

Question 5 : In which country would you find Chichen Itza, one of the largest Maya cities and it was likely to have been one of the mythical great cities referred to in later Mesoamerican literature?

Ans :- Mexico

Amazon Quiz Answers Today 04 November 2019 – Win ₹25000 – Answers

Question 1 : This American actor won the Oscar for best actor in a leading role for his performance in the movie ‘Dallas Buyers Club’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Ans :- Matthew McConaughey

Question 2 : Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Ans :- The moon

Question 3 : A Megagon is a polygon with _ sides. Fill in the blanks.

Ans :- 1 million

Question 4 : Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Ans :- Beethoven

Question 5 : Where is Fort William located in India?

Ans :- Kolkata

Amazon Quiz Answers Today 03 November 2019 – Win Samsung M30s – Answers

Question 1 : Which one of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood type?

Ans :- O-negative

Question 2 : What is the official currency of Afghanistan?

Ans :- Afghan afghani

Question 3 : What is the capital of Norway?

Ans :- Oslo

Question 4 : Washing soda is the common name for which compound?

Ans :- Sodium carbonate

Question 5 : Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Ans :- Pushkar Mela

Amazon Quiz Answers Today 02 November 2019 – Win OnePlus TV – Answers

Question 1 : Today, 2nd November is the birthday of famous Bollywood actor Shahrukh Khan. Which was his first Bollywood film?

Ans :- Deewana

Question 2 : This American actor played the character of ‘Ross’ in the famous comedy show FRIENDS. He celebrates his birthday today. Who is he?

Ans :- David Schwimmer

Question 3 : The folk music form of ‘Lavani’ is associated with which state?

Ans :- Maharashtra

Question 4 : In terms of area which is the smallest continent?

Ans :- Australia

Question 5 : Which of these is NOT classified as a greenhouse gas?

Ans :- Hydrogen

Amazon Quiz Answers Today 01 November 2019 – Win Samsonite Polycarbonate Suitcase – Answers

Question 1 : Today, 1st November is celebrated as the Formation Day of which south Indian state?

Ans :- Karnataka

Question 2 : Today, 1st November is the birthday of an Indian actress who won the Miss World 1994 pageant. Who is this actress?

Ans :- Aishwarya Rai

Question 3 : In terms of population, which is the smallest continent?

Ans :- Antarctica

Question 4 : Bhatiali’ is the folk music of which state?

Ans :- West Bengal

Question 5 : What is the national currency of Albania?

Ans :- Lek

Amazon Quiz Answers Today 31 October 2019 – Win ₹5000 – Answers

Question 1 : Today, 31st October is the birthday of India’s first Deputy Prime Minister, Sardar Vallabhbhai Patel. What is the name given to a statue erected in his honor in Gujarat?

Ans :- The Statue of Unity

Question 2 : What is the name of the closest large spiral galaxy to our own Milky Way?

Ans :- Andromeda

Question 3 : In terms of area, which is the largest country in the world?

Ans :- Russia

Question 4 : The dance of ‘Bharatnatyam’ is associated with which state?

Ans :- Tamil Nadu

Question 5 : WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?

Ans :- Polio

Amazon Quiz Answers Today 31 October 2019 – Win Samsung Galaxy Note 10+ – Answers

Question 1 : What currency is shared by Austria, Finland, France and Portugal?

Ans : Euro

Question 2 : Today, 30th October is the birthday of one of Football’s legends. He was instrumental in his team winning the 1986 FIFA world cup and was named ‘Co-Player of the Century’ in 1999, along with Brazilian Pele. Who is this player?

Ans : Diego Maradona

Question 3 : What is the capital of Argentina?

Ans : Buenos Aires

Question 4 : Who was the republican nominee who ran against Obama in the 2012 U.S. presidential elections?

Ans : Mitt Romney

Question 5 : The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicates the star is amongst the youngest?

Ans : Blue

Amazon Quiz Answers Today 29 October 2019 – Win Sony 1000XM3 Headphones – Answers

Question 1 : What name was given to the Wall street crash of 29th October 1929, also known as the Stock market crash of 1929 which lead to the Great depression in the 1930s? (The Great Depression was a severe worldwide economic depression).

Ans :- Black Tuesday

Question 2 : The fabric for these kind of pants first emerged in Genoa, Italy and they’re believed to be named after the city. Which are these?

Ans :- Jeans

Question 3 : In which year was the Euro introduced to the world financial markets?

Ans :- 1999

Question 4 : Regarded as the architect of modern Indian football, he was the Indian football coach and manager of the national team from 1950 until his death in 1963. Who is he?

Ans :- Syed Abdul Rahim

Question 5 : Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Ans :- Mizoram

Amazon Quiz Answers Today 28 October 2019 – Win ₹15000 – Answers

Question 1 : One of the world’s richest men, Bill Gates celebrates his birthday today. He is the co-founder of which world famous software and IT company?

Ans :- Microsoft

Question 2 : _ American actor celebrates his birthday today. In his recent movie, he plays the character of DC comic villain Joker. What is the name of this actor?

Ans :- Joaquin Phoenix

Question 3 : He directed and produced the movie ‘Raja Harishchandra’ – the first full-length Indian feature film, and is known as the father of Indian Cinema. Who is he?

Ans :- Dadasaheb Phalke

Question 4 : Before the introduction of the Euro, which currency did Austria use?

Ans :- Schilling

Question 5 : In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Ans :- Santorini, Greece

Amazon Quiz Answers Today 27 October 2019 – Win Samsung Galaxy Note 10 – Answers

Question 1 : In which country would you find the temple complex Angkor Wat?

Ans :- Cambodia

Question 2 : Which of the following is used in making a Pencil?

Ans :- Graphite

Question 3 : Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is located in which continent?

Ans :- Africa

Question 4 : Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Ans :- Indus

Question 5 : Rial is the official currency of __. Fill in the blanks.

Ans :- Iran

Amazon Quiz Answers Today 26 October 2019 – Win Fender Acoustic guitar – Answers

Question 1 : Today, 26th October is the birthday of an actress who played the part of ‘Daenerys Targaryen’ also known as ‘The mother of dragons’ in the recently concluded famous HBO series ‘Game of Thrones’. What is the name of this actress?

Ans :- Maisie Williams

Question 2 : This famous politician celebrates her birthday today. She served as the ‘United States Secretary of State’ between 2009-2013. She is also the wife of a former US president and she herself ran for the US presidency in 2016. Who are we talking about?

Ans :- Hillary Clinton

Question 3 : Which famous hotel, designed to resemble the sail of a ship, stands on an artificial island 280 m from Jumeirah Beach?

Ans :- Burj Al Arab, Dubai

Question 4 : How many strings does a cello typically have?

Ans :- 4

Question 5 : 1st December 1963, Nagaland became the _ state of India.

Ans :- 16th

Amazon Quiz Answers Today 25 October 2019 – Win Sony 5.1 Home Theatre System – Answers

Question 1 : Today, 25th October is the birthday of a world famous Spanish artist and painter who has paintings such as ‘Guernica’ , ‘The Weeping Woman’ and many more to his name. Which painter are we referring to?

Ans :- Pablo Picasso

Question 2 : In which European city would you find the Acropolis?

Ans :- Athens, Greece

Question 3 : In which country would you find Bran Castle also commonly known as , ‘Dracula’s Castle’?

Ans :- Romania

Question 4 : ‘Fugdi’ is a folk dance, typically performed by women dancers forming circles or rows. Which state does it come from?

Ans :- Goa/ Konkan

Question 5 : In Japanese, what is the word for goodbye?

Ans :- Sayonara

Amazon Quiz Answers Today 24 October 2019 – Win ₹20000 – Answers

Question 1 : Which is the largest muscle in the human body?

Ans :- Gluteus maximus

Question 2 : In which country would you find Easter Island, most famous for its nearly 1,000 extant monumental statues, called moai?

Ans :- Chile

Question 3 : Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Ans :- Lava dance

Question 4 : In which country were the first Olympic games held?

Ans :- Greece

Question 5 : Which is the smallest planet in our solar system?

Ans :- Mercury

Amazon Quiz Answers Today 23 October 2019 – Win OnePlus 7T Pro – Answers

Question 1 : The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?

Ans :- Nelson Mandela

Question 2 : Today, 23rd October is the birthday of an actor who has played a super-hero character is both Marvel and DC franchise in recent times. Who are we talking about here?

Ans :- Ryan Reynolds

Question 3 : Today, 23rd October is the birthday of one of Football’s legends. He has won 3 FIFA world cups with Brasil and was named ‘Co-Player of the Century’ in 1999, along with Argentine Diego Maradona. Who is this player?

Ans :- Pelé

Question 4 : Which of these Indian states does NOT share its border with China?

Ans :- Nagaland

Question 5 : In which city would you find the Colosseum, an amphitheater built in the first century to honor the Flavian dynasty?

Ans :- Rome, Italy

Amazon Quiz Answers Today 22 October 2019 – Win Amazon Alexa Eco Show – Answers

Question 1 : Which of these is the southern most point of Africa and the beginning of the dividing line between the Atlantic and Indian Oceans?

Ans :- Cape Agulhas

Question 2 : Who was the second man to walk on the moon?

Ans :- Edwin 'buzz' Aldrin

Question 3 : Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Ans :- The French Revolution

Question 4 : When did the Apple iPhone first become available?

Ans :- 2007

Question 5 : Which film director and screenwriter is most known for the Elements Trilogy – Fire (1996), Earth (1998), and Water (2005)?

Ans :- Deepa Mehta

Amazon Quiz Answers Today 21 October 2019 – Win ₹5000 – Answers

Question 1 : Which Indian shuttler clinched the men’s singles title at the 2019 Bahrain International Series Badminton?

Ans :- Priyanshu Rajawat

Question 2 : The first engineering college in India was established by Lord Dalhousie as Thomason College of Civil Engineering in the year 1847. It later became an IIT. Where is this college located?

Ans :- Roorkee 

Question 3 : The first women to serve as the Chief Minister (CM) of any state in India was __ . She served as the CM of Uttar Pradesh from 1963-1967. (Fill in the blank)

Ans :- Sucheta Kriplani

Question 4 : Mudhumalai wildlife sanctuary is located in which state in India?

Ans :- Tamil Nadu

Question 5 : The first passenger train in India ran between Mumbai and Thane in the year 1853. What were the names of the 3 steam engines that ran the train?

Ans :- Sahib, Sindh and Sultan

Amazon Quiz Answers Today 20 October 2019 – Win OnePlus 7 Pro – Answers

Question 1 : Blue-tongue, a disease on domestic and wild ruminants(Goats, sheep, cattle) is caused by __? (Fill in the blank)

Ans :- Virus

Question 2 : We recently celebrated Dr. A.P.J Abdul Kalams birthday. He served as the __ President of India. (Fill in the blank).

Ans :- 11th

Question 3 : Which was the first Indian movie nominated for Oscar?

Ans :- Mother India

Question 4 : The modern game of Golf originated in which country?

Ans :- Scotland

Question 5 : The one horn Rhino is found in which country?

Ans :- India

Amazon Quiz Answers Today 19 October 2019 – Win Microsoft Surface Pro 6 – Answers

Question 1 : Famous Bollywood movie ‘Dilwale Dulhania Le Jayenge (DDLJ)’ released today in 1995. In the movie, Raj and Simran took a trip to which part of the world?

Ans :- Europe

Question 2 : DDLJ holds the record of being the longest running film in the history of cinema. Which theater in Mumbai still runs the film?

Ans :- Maratha mandir

Question 3 : Which of the following countries does Afghanistan share its borders with?

Ans :- Pakistan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, China

Question 4 : Directorate General of Civil Aviation (DGCA) reported that __ has emerged as the most punctual airline in last 12 months. (Fill In the blank)

Ans :- GoAir

Question 5 : When was the Defense Research and Development Organisation (DRDO) established?

Ans :- 1958

Amazon Quiz Answers Today 18 October 2019 – Win FuljFlim X-T100 Mirrorless Camera – Answers

Question 1 : Which of the following inter-molecular forces enables us to write on the blackboard with a chalk?

Ans :- Adhesive force

Question 2 : ‘Three Gorges Dam’ is the worlds largest hydroelectric project dam. In which country is this dam located?

Ans :- China

Question 3 : The largest island in the world is Greenland. It is an integral part of __ country. (Fill in the blank)

Ans :- Denmark

Question 4 : Narain Karthikeyan is the sports man in the field of which sport?

Ans :- Formula one racing

Question 5 : Which among the following is NOT a work of Rabindranath Tagore?

Ans :- Kapala Kundala

Amazon Quiz Answers Today 17 October 2019 – Win ₹25000 – Answers

Question 1 : ‘International Day for the Eradication of Poverty’ is observed today by the United Nations. This Convention recognizes the right of every child to a standard of living adequate for the child’s physical, mental, spiritual, moral and social development. What is the theme of this event this year?

Ans :- Acting together to empower children, families and communities to end poverty

Question 2 : Today is the birthday of this world famous rapper and song-writer. His birth name is ‘Marshall Mathers’. He has won 15 Grammy awards. Who is being talked about here?

Ans :- Eminem

Question 3 : A Major Sea port is any port with two or more berths and facilities and equipment capable of discharging 100,000 tons of cargo per month from ocean-going ships. How many such Major sea ports are there in India?

Ans :- 13

Question 4 : Indian Railways (IR) has announced that it will become a net-zero carbon emitter by year___? (Fill in the blank)

Ans :- 2030

Question 5 : Indian Oil constructed a 0.85 km of road with single use plastic waste at which city?

Ans :- Faridabad

Amazon Quiz Answers Today 16 October 2019 – Win Samsung Galaxy A50 – Answers

Question 1 : ‘World Food Day’ is celebrated today, in honor of the founding of the Food and Agriculture Organization of the United Nations in 1945. Which is the main challenge that UN wants to tackle by observing ‘World Food Day’?

Ans :- Global hunger

Question 2 : Famous Bollywood movie ‘Kuch kuch hota hai’ released today in 1998. Who directed this film?

Ans :- Karan johar

Question 3 : Which of the following is the official language in Argentina?

Ans :- Spanish

Question 4 : A rare flower blooms in Kerala and the Western Ghats once every 12 years. The last time it bloomed was in 2018. What is the flower called?

Ans :- Neelakurinji

Question 5 : In the Lion King, what is the name of Simba’s uncle i.e. Mufasa’s brother?

Ans :- Scar

Amazon Quiz Answers Today 15 October 2019 – Win Bose speaker system – Answers

Question 1 : The United Nations declared 15th October as ‘World Student Day’ in 2010 to mark the birthday of India’s great former President and scientist. Who is being talked about here?

Ans :- Dr. A. P. J. Abdul Kalam

Question 2 : Today, 15th October is celebrated as ‘International Day of Rural Women’ by the United Nations. This is celebrated to acknowledge the crucial role that women and girls play in ensuring the sustainability of rural households and communities, improving rural livelihoods and overall well being. What is the theme of this years International Day of Rural Women?

Ans :-  Rural women and girls building climate resilience

Question 3 : celebrates May 26th as their National Science day to mark the day when APJ Abdul Kalam visited this country. Fill in the blanks.

Ans :-  Switzerland

Question 4 : What does A.P.J stand for in the name of A.P.J Abdul Kalam?

Ans :- Avul Pakir Jainulabdeen

Question 5 : Which coastal Indian city was Dr. Kalam born in?

Ans :- Rameswaram

Amazon Quiz Answers Today 14 October 2019 – Win ₹20000 – Answers

Question 1 : A sushi is a Japanese dish, traditionally wrapped in __.

Ans :- Edible seaweed

Question 2 : Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Ans :- The French Revolution

Question 3 : Which of these actors played the character of the Genie in the 2019 live action remake of Aladdin?

Ans :- Will Smith 

Question 4 : What does ‘SIM’ in SIM card stand for?

Ans :- Subscriber Identity Module

Question 5 : How many sides does a rhombus have?

Ans :- 4

Amazon Quiz Answers Today 13 October 2019 – Win Samsung Galaxy A50 – Answers

Question 1 : It is the first feature-length motion picture with not only a synchronized recorded music score but also lip-synchronous singing and speech in several isolated sequences. Which movie is being talked about here?

Ans :- The jazz singer

Question 2 : Who was the first person to win an individual medal at the Olympics, representing independent India?

Ans :- K. D. Jadhav

Question 3 : Which movie won the Oscar for best film in 2018?

Ans :- The Shape of Water

Question 4 : What does AR in AR Rahman’s name stand for?

Ans :- Allah Rakha

Question 5 : The East India Company came to India in 1600s, but established control only in _ after the Battle of Plassey when it took over the province of Bengal. Fill in the blanks.

Ans :- 1757

Amazon Quiz Answers Today 12 October 2019 – Win Seagate 5TB Hard Drive – Answers

Question 1 : Hugh Jackman, the actor most famous for his Marvel character ‘Wolverine’ celebrates his birthday today. Which country is Hugh Jackman from?

Ans :- Australia

Question 2 : Who was the first Indian to fly into outer-space?

Ans :- Rakesh Sharma

Question 3 : What word is used to refer to a group of hippopotamuses?

Ans :- A bloat

Question 4 : ‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?

Ans :- Mark Antony

Question 5 : The ‘Bramhastra’ trilogy is an upcoming Indian fantasy film starring Alia Bhatt, Ranbir Kapoor and Amitabh Bachchan. Who is directing this movie?

Ans :- Ayan Mukherjee

Amazon Quiz Answers Today 11 October 2019 – Win Marsall Wobern Speakers – Answers

Question 1 : Legend of Indian cinema Amitabh Bachchan celebrates his birthday today. Which year was he awarded India’s 2nd highest civilian honor, Padma Vibhushan?

Ans :- 2015

Question 2 : In which country is the highest (in altitude) cricket ground in the world located?

Ans :- India

Question 3 : Ganymede is the largest moon in our solar system. Which planet does it orbit around?

Ans :- Jupiter

Question 4 : What would you call a type of scientist who studies dinosaurs and fossils?

Ans :- Paleontologist

Question 5 : All Indian currency notes have the denomination written in a number of languages. Besides the writing in Hindi and English on the front, how many other regional languages appear on the back panel?

Ans :- 15

Amazon Quiz Answers Today 10 October 2019 – Win ₹10000 – Answers

Question 1 : Today, 10 October is observed as ‘World Mental Health Day’ by the World Health Organisation to raise awareness of mental health issues around the world and mobilizing efforts in support of mental health. It was celebrated in the year___ for the first time. (Fill in the blank)

Ans :- 1992

Question 2 : Legendary Bollywood actress Rekha was born today. Which of the following films did she win a National award for best actress in 1982?

Ans :- Umrao Jaan

Question 3 : Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?

Ans :- Cricket

Question 4 : Which of these countries does not have a standing army?

Ans :- Iceland

Question 5 : When discussing terms related to water, Nimbus, cumulus and stratus refer to types of _.

Ans :- Clouds

Amazon Quiz Answers Today 09 October 2019 – Win Oppo F11 Pro – Answers

Question 1 : Today, 09 October is celebrated as ‘World Post Day’ to create awareness about the role of the postal sector in people’s and businesses’ lives and its contribution to the social and economic development of countries. Since which year is ‘World Post Day’ being celebrated?

Ans :- 1969

Question 2 : Today, 09 October marks the 79th birth anniversary of the legendary English singer John Lennon. Which world famous band was he a part of?

Ans :- The Beatles

Question 3 : The Ao language is spoken in which of the following States?

Ans :- Nagaland

Question 4 : Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Ans :- Mars

Question 5 : Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?

Ans :- Srinagar

Amazon Quiz Answers Today 08 October 2019 – Win GoPro Hero 7 – Answers

Question 1 : Today, October 08 is celebrated as ‘Indian Air-force (IAF) Day’ as the IAF was founded on this day in 1932. What is the motto of the IAF?

Ans :- Touch the sky with glory

Question 2 : What rank does the Chief of Air Staff hold in the Indian Air-Force?

Ans :- Air chief marshal

Question 3 : The white-ish, crescent moon shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?

Ans :- Lunula

Question 4 : Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?

Ans :- Garba

Question 5 : Which place in India holds the Guinness World Record for being the wettest place on Earth?

Ans :- Mawsynram, Meghalaya

Amazon Quiz Answers Today 07 October 2019 – Win ₹5000 – Answers

Question 1 : It is Vladimir Putin’s birthday today. He has been the president of Russia for 5 terms and was recently selected for a 6th term. Which building holds the office of the president of Russia?

Ans :- The Kremlin

Question 2 : Which of these desserts has its roots in Hyderabad’s Nizami legacy, and is traditionally prepared from dried apricots?

Ans :- Qubani Ka Mitha

Question 3 : Which famous Indian poet did Shankar Mahadevan collaborate with, for his track, ‘Breathless’?

Ans :- Javed Akhtar

Question 4 : What was the name of the 5-member, all-girl pop band, that was formed in 2002 as part of a nation wide talent search, hosted by Channel V?

Ans :- Viva

Question 5 : Earlier this year, two South Korean companies announced a 300 Million dollars investment in India based, Ola Cabs. The first company is Hyundai, name the second?

Ans :- Kia Motors Corporation

Amazon Quiz Answers Today 06 October 2019 – Win Huawei P30 Pro – Answers

Question 1 : During the British Raj, a now widely-recognized monument was built to commemorate the visit of King George V and the Queen Mary to Bombay. Which monument is it?

Ans :- Gateway of India

Question 2 : What is the metal or plastic casing around the end of a shoelace called?

Ans :- Aglet

Question 3 : Rajasthan is the prominent desert region of India. Which desert makes up most of this state?

Ans :- Thar 

Question 4 : There is an ancient Indian weapon known as ‘Katar’. What type of weapon is it?

Ans :- A dagger

Question 5 : Sanjay Leela Bhansali, and Bimal Roy have both directed 2 separate ‘Devdas’ films. But who is the original author of the Bengali romance novel?

Ans :- Saratchandra Chattopadhyay

Amazon Quiz Answers Today 05 October 2019 – Win Bose Soundlink Revolve+ Speakers – Answers

Question 1 : Today, 5th October is celebrated as ‘World Teachers Day’ by UNESCO and Education International each year to help give the world better understanding of teachers and the role they play in the development of students and society. When was the First ‘World Teachers Day’ celebrated?

Ans :- 1994

Question 2 : Shanghai is currently the most populated city in the world. But which was the first city to reach a population of 1 million?

Ans :- Rome

Question 3 : A regular email has the recipients section, as well as CC and BCC. What does

Ans :- Blind carbon copy

Question 4 : The actor who played Gandhi in Lage Raho Munnabhai, won a National Award for Best Supporting Actor for the role. Name the actor.

Ans :- Dilip Prabhavalkar

Question 5 : Earth’s atmosphere is made up of several gasses, but which element makes up the majority of the air?

Ans :- Nitrogen

Amazon Quiz Answers Today 04 October 2019 – Win Ray-Ban Sunglasses – Answers

Question 1 : World Animal Day’ is celebrated today in order to improve welfare standards of animals around the globe. Which year was the first ‘World Animal Day’ celebrated?

Ans :- 1925

Question 2 : Which is the largest living fish in the ocean?

Ans :- Whale shark

Question 3: Which multinational conglomerate is the parent company to Google?

Ans :- Alphabet Inc

Question 4 : The ‘starfish’ has recently been renamed because it is an echinoderm like the sea urchin, and not a fish. Do you know what it is popularly called now?

Ans :- Sea star

Question 5 : The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?

Ans :- Arunachalam Muruganantham

Amazon Quiz Answers Today 03 October 2019 – Win Oneplus 7T – Answers

Question 1 : Which object grants the superhero, Green Lantern, his extraordinary powers?

Ans :- A ring

Question 2 : The novel, White Tiger, won the Man Booker prize in 2008, and was the debut novel of an Indian-born author. Who wrote it?

Ans :- Arvind Adiga

Question 3 : What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?

Ans :- Tittle

Question 4 : Famous British actress ‘Lena Headey’ was born today in 1973. Which character does she play in the famous HBO series ‘Game Of Thrones’?

Ans :- Cersei Lannister 

Question 5 : She was the first Indian woman to become a teacher, and opened up the first girl’s school in India in 1848. Who is she?

Ans :- Savitribai Phule

Amazon Quiz Gandhi Jayanthi Special Answers Today 03 October 2019 – Win ₹150,000 – Answers

Question 1 : In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time?

Ans :- 1937

Question 2 : On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?

Ans :- 12th March 1930

Question 3 : Although they shared differing ideologies, Mahatma Gandhi called X as ‘The Prince among the patriots’. In 1944, in a radio broadcast, X was the first one to address Gandhi as the ‘Father of the nation’. Identify X?

Ans :- Netaji Subhas Chandra Bose

Question 4 : Gandhi was nominated for the Nobel Peace prize _ times but never won. The Nobel committee publicly acknowledges the omission till date, expressing regret that Gandhi had never been awarded the prize.

Ans :- 5

Question 5 : Mahatma Gandhi shares his birthday with which Indian prime minister?

Ans :- Lal Bahadur Shastri

Question 6 : Which of these books was NOT written by Mahatma Gandhi?

Ans :- Long Walk to Freedom

Question 7 : The book ‘Unto This Last’ greatly captivated and transformed Gandhiji. So much so that he translated it into Gujarati. Who was its author?

Ans :- John Ruskin

Amazon Quiz Answers Today 1 October 2019 – Win Samsung Galaxy S10e – Answers

Question 1 : Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Ans :- Pushkar Mela

Question 2 : Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Ans :- Beethoven

Question 3 : Which is the largest country in the world in terms of land area?

Ans :- Russia

Question 4 : Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Ans :- True

Question 5 : Which planet is the closest to Earth?

Ans :- Venus

Amazon Quiz Answers Today 30 September 2019 – Win ₹10000 – Answers

Question 1 : Arundhati Roy won the Booker prize in 1997 for her debut novel. What was the novel called?

Ans :- The God of Small Things

Question 2 : Tour De France is an annual multi-stage event associated with which of these sports?

Ans :- Cycling

Question 3 : Which actress will portray the story of acid attack victim, Laxmi Agarwal, alongside Vikrant Massey in an upcoming film by Meghana Gulzar?

Ans :- Deepika Padukone

Question 4 : Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?

Ans :- Wimbledon

Question 5 : Which company has made the humanoid robot known as ASIMO?

Ans :- Honda

Amazon Quiz Answers Today 29 September 2019 – Win Vivo S1 – Answers

Question 1 : The Formula1 race is in Russia today as part of the 2019 Formula1 season. Which driver won the 2018 edition of F1 race in Russia?

Ans :- Lewis Hamilton

Question 2 : The first fully solar-powered airport in the world is in India. Which city can you find it in?

Ans :- Cochin

Question 3 : The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Ans :- Jhumpa Lahiri

Question 4 : Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?

Ans :- Ravi Ruia

Question 5 : What is the capital city of Mizoram?

Ans :- Aizawl

Amazon Quiz Answers Today 28 September 2019 – Win Fossil Explorist Watch – Answers

Question 1 : On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars rover ‘dead’. What was the name of the robotic rover?

Ans :- Opportunity

Question 2 : Bollywood actor Ranbir Kapoor celebrates his birthday today. Which was his first Bollywood movie?

Ans :- Saawariya

Question 3 : Rugby world cup is being played currently in Japan. __ country has won the Rugby world cup 3 times, which is the most by any country. Fill in the blanks

Ans :- New Zealand

Question 4 : Where in the human body is the Occiput?

Ans :- Head

Question 5 : When it comes to mobile phone networks such as 2G, 3G and 4G, what does the ‘G’ stand for?

Ans :- Generation

Amazon Quiz Answers Today 27 September 2019 – Win Apple iPad Ai – Answers

Question 1 : George Stephenson is known as the ‘Father of Railways’ as his ‘Locomotion No. 1’ was the first steam locomotive to carry passengers on a public rail line on 27th September. Which year was this?

Ans :- 1825

Question 2 : Which is the longest river in Asia?

Ans :- Yangtze

Question 3 : To commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test runs, a wall with 10,000 bricks was built in which of these cricket stadiums?

Ans :- M Chinnaswamy stadium, Bengaluru

Question 4 : Until 1955, the State Bank of India was known as __?.

Ans :- Imperial Bank of India

Question 5 : The __ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Ans :- The Ring of Fire

Amazon Quiz Answers Today 26 September 2019 – Win ₹15000 – Answers

Question 1 : Ishwar Chandra Vidyasagar, who was born today in 1820, fought for women’s right as an activist and helped introduce the ‘Widow re-marriage act’ in India. Where was he born?

Ans :- West-Bengal

Question 2 : Serena Williams, the famous tennis star, was born today in 1981. How many Olympic gold medals has she won?

Ans :- 4

Question 3 : Where would you find the Mismi mountain peak, the most distant source of the Amazon River?

Ans :- Peru

Question 4 : Made in 1888, the ‘Roundhay Garden Scene’ is known to be the world’s earliest surviving motion-picture film. How long is it?

Ans :- 2.11 seconds

Question 5 : Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2106, after being nominated for several years. Which film did he win it for?

Ans :- The Revenant

Amazon Quiz Answers Today 25 September 2019 – Win Mi A3 – Answers

Question 1 : In 1416, this city became the capital of not just Denmark, but of Norway and Sweden as well. Which city is being talked about here?

Ans :- Copenhagen

Question 2 : Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Ans :- Indus

Question 3 : Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Ans :- Lava dance

Question 4 : Which country will host the 2020 summer Olympics?

Ans :- Japan

Question 5 : The circle of latitude known as Tropic of Capricorn passes through India.

Ans :- FALSE

Amazon Quiz Answers Today 24 September 2019 – Win JBL Boom Box Speakers – Answers

Question 1 : The Korea Open 2019 is starting today. Which of these sports is played in Korea Open?

Ans :- Badminton

Question 2 : Which of the following national parks in Rajasthan is a World Heritage Site and is of international importance for some migratory bird species?

Ans :- Keoladeo National Park

Question 3 : The atomic number of lead is 82. What is the chemical symbol of lead?

Ans :- Pb

Question 4 : Wellington is the capital of an island country that has more sheep than people. Which country is this?

Ans :- New Zealand

Question 5 : India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Ans :- FALSE

Amazon Quiz Answers Today 23 September 2019 – Win ₹25000 – Answers

Question 1 : Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?

Ans :- Venus

Question 2 : The Chess world cup 2019 is going on right now in Russia, which current Indian cricketer represented India in the World Youth Chess Championship?

Ans :- Yuzvendra Chahal

Question 3 : Rial is the official currency of __. Fill in the blanks

Ans :- Iran

Question 4 : Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Ans :- Toxic

Question 5 : Hummingbirds can fly backwards.

Ans :- TRUE

Amazon Quiz Answers Today 22 September 2019 – Win OPPO K3 – Answers

Question 1 : Today is the 3rd T20 game between India and South Africa of the 2019 series. On 1st December 2006 India played their first ever T20 game against South Africa. Where was that match played?

Ans :- Johannesburg

Question 2 : Whish of these is a founder of the popular messaging app ‘Whatsapp’?

Ans :- Jan Koum

Question 3 : Copenhagen is the capital of which country?

Ans :- Denmark

Question 4 : Priyanka Chopra played a supporting role in a 2019 Netflix Original rom-com with Rebel Wilson and Liam Hemsworth. What’s the name of the film?

Ans :- Isn't It Romantic

Question 5 : In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Ans :- Sheep

Amazon Quiz Answers Today 21 September 2019 – Win Samsung Galaxy Watch – Answers

Question 1 : Which of these village in Andhra Pradesh became the first ‘smart digital village’ in the state in 2016?

Ans :- Mori

Question 2 : Today is Kareena Kapoor’s birthday. Her first film released in the year 2000. What was the name of her first film?

Ans :- Refugee

Question 3 : 21st September is observed as International Day of Peace. Which world body (Inter-government organisation) started this event?

Ans :- United Nations 

Question 4 : The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Ans :- Moscow

Question 5 : Manipur is one of the 7 Sister states of north-east India. After Independence, in the north-east, Manipur and Tripura where princely states. Manipur became an Indian state today (21st September) in which year?

Ans :- 1949

Amazon Quiz Answers Today 20 September 2019 – Win Bose Sound Touch 20 Speakers – Answers

Question 1 : Switzerland celebrates May 26th as Science day to mark the day of APJ Abdul Kalam’s visit in 2006. True or false?

Ans :- True

Question 2 : It is Mahesh Bhatt’s birthday today. Which movie directed by Mahesh Bhatt in 1998 won Ajay Devgn his first National award for Best Actor?

Ans :- Zakhm

Question 3 : What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Ans :- Suffragettes

Question 4 : Which of the following is NOT a peak in the Himalayas?

Ans :- Jungfrau

Question 5 : You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Ans :- Mumbai

Amazon Quiz Answers Today 19 September 2019 – Win ₹50000 – Answers

Question 1 : In botany, strawberries are part of the rose family.

Ans :- True

Question 2 : Who is the first-ever cricket captain to win 100 matches in IPL history?

Ans :- MS Dhoni

Question 3 : India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ was inaugurated last year. Its built over which of the following rivers?

Ans :- Brahmaputra

Question 4 : In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Ans :- Stockholm, Sweden

Question 5 : Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court.

Ans :- Attorney General

Amazon Quiz Answers Today 18 September 2019 – Win Samsung Galaxy M30 – Answers

Question 1 : ‘Man, Woman and Child’ is a novel by Erich Segal. The Bollywood adaptation, released in the 80s, was a remake of the Malayalam film Olangal which was based on the novel. What was the name of this movie?

Ans :- Masoom

Question 2 : Which British theoretical physicist and author who died in 2018 said ‘Remember to look up at the stars and not down at your feet’?

Ans :- Stephen Hawking

Question 3 : Google is the most commonly used serach engine around the world. Who created Google in 1998?

Ans :- Larry Page and Sergey Brin

Question 4 : Did you know that the stomach produces an acid to help digestion. Which acid do the stomach acids primarily consist of?

Ans :- Hydrochloric Acid

Question 5 : What is the term used for a word or phrase created by rearranging the letters of another word or name or phrase?

Ans :- Anagram

Amazon Quiz Answers Today 17 September 2019 – Win Hidesign women’s Handbag – Answers

Question 1 : Which is the smallest state in India in terms of area?

Ans :- Goa

Question 2 : The Indian Prime Minister has inaugurated South Asia’s first cross-border oil pipeline. The pipeline will connect India with which country?

Ans :- Nepal

Question 3 : Rafael Nadal recently won his 4th US Open title. He holds the record for the most French Open titles won by a tennis player. How many French Open titles has Rafael Nadal won?

Ans :- 12

Question 4 : This movie was initially titled ‘High Jump’. The movie is said to have been inspired from the biography of the legendary Japanese filmmaker Akiro Kurosawa. What movie is being talked about here?

Ans :- Taare Zameen Par

Question 5 : The Zero Mile Stone is a pillar built by British during Great Trigonometrical Survey of India in 1907, then considered to be the center of India. Which city is it located in?

Ans :- Nagpur

Amazon Quiz Answers Today 16 September 2019 – Win ₹15000 – Answers

Question 1 : The Maharashtra government along with Amir Khan launched a new sports initiative to train athletes from rural and tribal areas for international events like the Olympics. What is the mission called?

Ans :- Mission Shakti

Question 2 : India is known for its handloom products created by artisans all over the world. When is National Handloom Day celebrated to honour this craft?

Ans :- 7th August

Question 3 : A teenager recently broke Michael Phelps’ record in the 200m butterfly stroke. Who was it?

Ans :- Kristof Milak

Question 4 : Madre, Morsa, Maman and Okaasan are different terms for a _.

Ans :- Mother

Question 5 : OPPO ended its sponsorship of the Indian Cricket team. Who will be taking over as the official sponsor for the team going forward?

Ans :- BYJU's

Amazon Quiz Answers Today 15 September 2019 – Win iPhone XR – Answers

Question 1 : Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of ___?

Ans :-  Feet  

Question 2 : What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?

Ans :-  Arpanet 

Question 3 : Which Oscar winning Hollywood star is of Indian descent and was given the name Krishna Pandit Bhanji at the time of his birth?

Ans :-  Sir Ben Kingsley 

Question 4 : Scientists have created a new form of gold which is said to be just two atoms thick – the thinnest version yet and measured to be just 0.47 nanometres in thickness. In which country was this created?

Ans :-  UK

Question 5 : Which sportsperson has topped the Forbes list of 2019 as the highest paid woman in sports?

Ans :-  Serena Williams 

Amazon Quiz Answers Today 14 September 2019 – Win Dyson Cord-Free Vacuum – Answers

Question 1 : 14th September is celebrated as ‘Hindi Diwas’ as, on this day Hindi became one of the official languages of India. In which year was Hindi made one the official language?

Ans :- 1949

Question 2 : Hindi is the 4th most spoken language in the world, which is the most spoken language around the world? :

Ans :- Mandarin Chinese

Question 3 : Which country is referred to as ‘the land of a thousand lakes’?

Ans :- Finland

Question 4 : An honorary Oscar is given out annually to celebrate motion picture achievements that are not covered by the existing categories of Oscar Awards. Which one of these have NOT received an honorary Oscar?

Ans :- Alan Rickman

Question 5 : Which of the 7 continents of the world has the most number of countries?

Ans :- Africa

Amazon Quiz Answers Today 13 September 2019 – Win JBL Boom Box Speakers – Answers

Question 1 : Rakesh Sharma was the first Indian in space. What was the name of the spacecraft in which he travelled?

Ans :- Soyuz-T11

Question 2 : Running events are often categorised as 5K. 10K, half marathon, full marathon etc. What is the official running distance of a full marathon?

Ans :- 42.19 Kms

Question 3 : The world is divided into a total of 24 timezones. USA has 4 timezones across it’s entire region. Which country has the maximum number of timezones?

Ans :- France

Question 4 : Which is the only mammal capable of flying by beating their wings to power flight?

Ans :- Bat

Question 5 : Which Indian city has become the first to launch a 3D Smart Traffic Signal called ‘Intelights’ which will regulate traffic signals with a smart bird’s eye view wireless sensor system?

Ans :- Mohali

Amazon Quiz Answers Today 12 September 2019 – Win ₹25000 – Answers

Question 1 : Which ancient art form from the Mithila region in Bihar was used to save a forest when the women in the area painted the trees to stop the authorities from cutting them for road widening and development?

Ans :- Madhubani

Question 2 : Nobel laureate and beloved writer, Toni Morrison, passed away recently. Which country was she from?

Ans :- USA

Question 3 : Which famous scientist developed the world’s first computer program for playing chess – known as ‘Turbochamp’?

Ans :- Alan Turing

Question 4 : The longest passenger carrying railway line in the world is the Trans-Siberian railway and is 9289km long. Which two cities are its end points?

Ans :- Moscow and Vladivostok

Question 5 : Which Indian city is home to the Dalai Lama and is also the headquarters of the Tibetan government-in-exile?

Ans :- Dharamshala

Amazon Quiz Answers Today 11 September 2019 – Win OnePlus 7 Pro – Answers

Question 1 : RK Laxman was a famous cartoonist, known for his illustration of the ‘Common Man’. Which popular series was his brother famous for?

Ans :- Malgudi Days

Question 2 : Which of the 7 continents of the world has the most number of countries?

Ans :- Africa

Question 3 : Which movie won the award for Best Hindi Film at the 66th National Awards held in August?

Ans :- Andhadhun

Question 4 : The British government made a motivational poster before World War II to keep people from panicking. The words from that poster are now commonly featured on clothing, novelty items, and internet memes. What was printed on the poster?

Ans :- Keep Calm and Carry On

Question 5 : This musical instrument is believed to have existed since 15,000 BC, making it one of the oldest instruments in the world. The modern version of it has 47 strings and 7 pedals. Which instrument are we talking about?

Ans :- Harp

Amazon Quiz Answers Today 10 September 2019 – Win Saregama Carvaan Music Player – Answers

Question 1 : Which is the hottest planet in our solar system?

Ans :- Venus

Question 2 : Which of these is NOT a genre of music?

Ans :- Pinks

Question 3 : Katrina Kaif’s sister will be seen in her Bollywood debut film, Kwatha, opposite Salman Khan’s brother in law, Aayush Sharma. Can you name her?

Ans :- Manticor

Question 4 : What is the name of the mythical creature which has the head of a human and the body of a lion? A large structure of this is seen in Giza, Egypt.

Ans :- Sphinx

Question 5 : Which was the first song to be played in outer space?

Ans :- Jingle bells

Amazon Quiz Answers Today 09 September 2019 – Win Mi LED TV – Answers

Question 1 : Who is known as the ‘Waterman of India’ and is renowned for his conservational efforts in bringing back many rivers, and increasing the water table level in Rajasthan?

Ans :- Dr. Rajendra Singh 

Question 2 : Like humans, most species in the animal kingdom have a single heart. But there is an exception. How many hearts does an octopus have?

Ans :- 3 

Question 3 : Which plant was added to the Guinness Book of Records as the fastest growing plant on earth?

Ans :- Bamboo

Question 4 : In the Marvel Cinematic Universe, we see Hulk as a green-coloured giant superhero. But what colour was he meant to be originally?

Ans :- Grey 

Question 5 : Sara Ali Khan and Varun Dhawan announced their new film recently. It will be directed by David Dhawan. What is the film called?

Ans :- Coolie No. 1 

Amazon Quiz Answers Today 07 September 2019 – Win ₹10000 – Answers

Question 1 : ‘Ablutophobia’ is the fear of?

Ans :- Bathing

Question 2 : Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?

Ans :- Libra

Question 3 : Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Ans :- Dracula

Question 4 : Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Ans :- Helium

Question 5 : The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?

Ans :- France

Amazon Quiz Answers Today 06 September 2019 – Win GoPro Hero 7 – Answers

Question 1 : Saif Ali Khan and Tabu are reuniting on the big screen for a new film, 20 years after their 1999 film Hum Saath-Saath Hain. What is their new movie called?

Ans :- Jawaani Jaaneman

Question 2 : The song ‘Hotel California’ is a beloved classic. Which is the band that originally sang this song?

Ans :- The Eagles

Question 3 : Kyle Giersdorf, a 16 year old, goes by the gamer name of ‘Bugha’. He recently won 3 million dollars for winning a World Cup tournament for a game this year. Which game was it?

Ans :- Fortnite

Question 4 : What is the capital of Finland?

Ans :- Helsinki

Question 5 : Human lungs are not of the same size. The left lung is smaller that the right lung. True or false?

Ans :- True

Amazon Quiz Answers Today 05 September 2019 – Win ₹10000 – Answers

Question 1 : In the movie ‘The Lion King’, what is Simba’s mother’s name?

Ans :- Sarabi

Question 2 : Kabadi is the national sport of Bangladesh. True or false?

Ans :- True

Question 3 : Each year, 5th September is celebrated as Teacher’s Day in India. Which year was the first ‘Teacher’s day’ celebrated?

Ans :- 1962

Question 4 : Each of the below personalities has been a teacher in their lifetime. Which one of these also served as President of India?

Ans :- Rajendra Prasad

Question 5 : Teacher’s day is celebrated on the birthday of India’s great teacher Dr. Sarvapalli Radhakrishnan. In which subject did Dr. Radhakrishnan do his Post graduation?

Ans :- Philosophy

Amazon Quiz Answers Today 04 September 2019 – Win Oppo F11 Pro – Answers

Question 1 : What is the capital of Finland?

Ans :- Helsinki

Question 2 : In 1995, UNESCO named Easter Island (a remote volcanic island in Polynesia) as a World Heritage Site. What is this place known for?

Ans :- Stone head statues

Question 3 : Which of the following writers was NOT born in India?

Ans :- Jhumpa Lahiri

Question 4 : A teenager recently broke Michael Phelps’ record in the 200m butterfly stroke. Who was it?

Ans :- Kristof Milak

Question 5 : Which nation was the first to give women the right to vote?

Ans :- New Zealand

Amazon Quiz Answers Today 03 September 2019 – Win Blaupunkt party speakers – Answers

Question 1 : Which is the largest country in the world in terms of land area?

Ans :- Russia

Question 2 : What is the currency of China called?

Ans :- Yuan

Question 3 : Velcro has been making life easier since its invention. Do you know where was velcro invented?

Ans :- Switzerland

Question 4 : ‘281 and Beyond’ is the autobiography of a veteran Indian cricketer. Who is the author of this book?

Ans :- VVS Laxman

Question 5 : A ‘Torero’ is a term associated with which of these?

Ans :- Bull-fighting

Amazon Quiz Answers Today 02 September 2019 – Win ₹1000 – Answers

Question 1 : The __ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur?

Ans :- The Ring of Fire

Question 2 : Who is the author of the book, ‘My Seditious Heart’ which is a collection of non-fiction essays? Hint – The author is a winner of the Man Booker Prize for Fiction.

Ans :- Arundhati Roy

Question 3 : A doctor of Indian-origin was recently crowned Miss England 2019. Who is she?

Ans :- Bhasha Mukherjee

Question 4 : Switzerland celebrates May 26th as Science day to mark the day of APJ Abdul Kalam’s visit in 2006. True or false?

Ans :- True

Question 5 : The State Bank of India was previously known as __

Ans :- Imperial Bank of India

Amazon Quiz Answers Today 01 September 2019 – Win iPhone XR – Answers

Question 1 : The tiger population in India has grown from 1,400 in 2006 to 2,977 in 2019. Which state has recorded the highest number of tigers in the country?

Ans :- Madhya Pradesh

Question 2 : The iconic Bollywood film, ‘Hum Aapke Hain Koun’ has completed 25 years since its making. Who directed this film?

Ans :- Sooraj Barjatya

Question 3 : Which famous painter is known for his artwork called ‘Starry Night’? Hint – he is the same artist who cut off his own ear.

Ans :- Vincent Van Gogh

Question 4 : LEDs are small light sources commonly used in electronic devices, flashlights, lightbulbs etc. What does LED stand for?

Ans :- Light Emitting Diode

Question 5 : Who won the 2019 F1 German Grand Prix?

Ans :- Max Verstappen

Amazon Quiz Answers Today 31 August 2019 – Win Fitbit Verse Smartwatch – Answers

Question 1 : The Indian classical instrument, the sitar, has been used by popular bands like ‘The Beatles’ in their music. Which other band used it in their chart topping hit, ‘Paint It Black’?

Ans :- The Rolling Stones

Question 2 : He was the first ever Indian to win a silver medal at the Olympics for shooting. Then, he went on to lead the Ministry of Youth Affairs and Sports. Who is he?

Ans :- Rajyavardhan Singh Rathode

Question 3 : Now a world-renowned sporting event, this race was originally created to boost the circulation of a struggling newspaper called L’Auto in France. Which event are we referring to?

Ans :- Tour de France

Question 4 : All of the below Bollywood actors has worked as a Radio Jockey (RJ) before starting their acting careers, except?

Ans :- Shah Rukh Khan

Question 5 : This vitamin plays an important role in the body because it stops bleeding and helps form clots. It is also referred to as the clotting vitamin. Which one is it?

Ans :- Vitamin K

Amazon Quiz Answers Today 30 August 2019 – Win Apple MacBook Air – Answers

Question 1 : Freddie Mercury, the legendary singer from the rock band ‘Queen’ was of Indian descent. He was born a Parsi, and his birth name was Farrokh Bulsara. True or false?

Ans :- True

Question 2 : Shilpa Shetty is all set to make her Bollywood comeback with a new movie. What is the film called?

Ans :- Nikamma

Question 3 : There are approximately 35 UNESCO World Heritage Sites in India. Which of the following is NOT a UNESCO World Heritage Site?

Ans :- Charminar, Hyderabad

Question 4 : The Ramon Magsaysay award is considered ‘Asia’s Nobel Prize’ and was recently awarded to the Indian journalist, Ravish Kumar. This award is named after the president of which country?

Ans :- Philippines

Question 5 : In the Harry Potter books, what are the creatures who guard the prison of Azkaban called?

Ans :- Dementors

Amazon Quiz Answers Today 29 August 2019 – Win ₹25000 – Answers

Question 1 : Which is the smallest planet in our solar system?

Ans :- Mercury

Question 2 : How many bones are present in a shark’s body?

Ans :- Zero

Question 3 : Opera is a form of musical theatre. Where did this artform originate?

Ans :- Italy

Question 4 : In India, Friendship Day is celebrated on the _ Sunday of August. Fill in the blank.

Ans :- First

Question 5 : Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

Ans :- On your feet

Amazon Quiz Answers Today 28 August 2019 – Win Samsung Galaxy A50 – Answers

Question 1 : How many years of marriage would be celebrated by a ‘Golden anniversary’?

Ans :- 50 years

Question 2 : A baby sheep is called a lamb. What is a baby goat called?

Ans :- Kid

Question 3 : Alliumphobia is a fear of garlic. True or false?

Ans :- True

Question 4 : A state government has declared that it will sponsor the Indian mens and womens hockey teams for the next 5 years. Which government is it?

Ans :- Odisha

Question 5 : Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Ans :- Jim Corbett National Park

Amazon Quiz Answers Today 27 August 2019 – Win Honor Band 4 – Answers

Question 1 : In _, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Ans :- 1983

Question 2 : The Indian Army built a bridge over the river Indus in a record time of 40 days and it is the longest suspension bridge in Leh. What is it called?

Ans :- Maitri Bridge

Question 3 : Comets and asteroids which enter the Earth’s surroundings due to the gravitational pull of nearby planets are called NEOs. What does NEO stand for?

Ans :- Near-Earth Objects

Question 4 : Israel’s Aerospace Industries is the first in the world to send a privately funded mission to the moon. True or False?

Ans :- True

Question 5 : The name for which type of pants has its origins in the city of Genoa in Italy?

Ans :- Jeans

Amazon Quiz Answers Today 26 August 2019 – Win ₹5000 – Answers

Question 1 : Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Ans :- The moon

Question 2 : Which is the capital city of the African country, Ethiopia?

Ans :- Addis Ababa

Question 3 : Which Indian celebrity was honored with an Honorary Degree, Doctor of Letters from La Trobe University at the 10th edition of Indian Film Festival of Melbourne?

Ans :- Shah Rukh Khan

Question 4 : A doe is the female of a dove. True or false?

Ans :- False

Question 5 : Entomology is the science that studies _. Fill in the blanks.

Ans :- Insects

Amazon Quiz Answers Today 25 August 2019 – Win Huawei P30 Pro – Answers

Question 1 : What does the word ‘Buddha’ mean?

Ans :- Awakened One or Enlightened One

Question 2 : Which country recently launched an underwater military museum? It displays decommissioned military vehicles & equipment including tanks, cranes and a helicopter, at depths reaching upto 92 meters.

Ans :- Jordan

Question 3 : After the successful launch of Chandrayaan-2, ISRO has announced its first mission to the study the surface of the sun. It will be launched in 2020. What is the mission called?

Ans :- Aditya-L1

Question 4 : What does 1,048,576 bytes equal?

Ans :- A megabyte

Question 5 : Where did the large loose garment known as the ‘poncho’ originate?

Ans :- South America

Amazon Quiz Answers Today 24 August 2019 – Win Bose Speaker System – Answers

Question 1 : The ‘Angkor Vat’ temple is the largest religious monument ever built. Where is it situated?

Ans :- Cambodia

Question 2 : Seoul is the capital city of North Korea. True or False?

Ans :- False

Question 3 : Which is the capital city of the south Indian state of Telangana?

Ans :- Hyderabad

Question 4 : The digital payment system known as UPI, is now commonly accepted across merchants and businesses. What does UPI stand for?

Ans :- Unified Payments Interface

Question 5 : Which British prime minister was awarded the Nobel Prize for Literature?

Ans :- Winston Churchill

Amazon Quiz Answers Today 23 August 2019 – Win Canon EOS DSLR Camera – Answers

Question 1 : India’s lightest bullet proof jacket was launched at the Police Expo 2019. It can withstand bullets fired from an AK-47 rifle. What is the jacket called?

Ans :- Bhabha Kavach

Question 2 : The Ministry of New and Renewable Energy launched a scheme to encourage farmers to use and generate solar power this year. What is it called?

Ans :- PM-KUSUM

Question 3 : What is the hybrid offspring of a male zebra and a female horse called?

Ans :- Zorse

Question 4 : Who is the first Indian-origin person to be take charge as the Home Secretary for the new UK government under Boris Johnson?

Ans :- Priti Patel

Question 5 : India celebrates the National Broadcasting Day every year to commemorate the first ever radio broadcast in the country, which went live in 1927. Which day is it celebrated on?

Ans :- 23rd July

Amazon Quiz Answers Today 22 August 2019 – Win ₹20000 – Answers

Question 1 : What is the currency of South Africa called?

Ans :- Rand

Question 2 : Indian players Harmeet Desai and Ayhika Mukherjee won the gold at the 2019 Commonwealth Championships. Which sport did they play?

Ans :- Table Tennis

Question 3 : She is a former international tennis player and has represented India at the Deaflympics. She has now become the first Indian to win the Miss Deaf World Pageant. Who is she?

Ans :- Vidisha Baliyan

Question 4 : The __ in Delhi was inaugarated on 25th Feb 2019. It is a structure comprising of four concentric circles – Amar Chakra, Veerta Chakra, Tyag Chakra and Rakshak Chakra. Fill in the blank.

Ans :- National war memorial

Question 5 : Who is the author of the bestselling books, ‘Sapiens’ and ‘Homo Deus’?

Ans :- Yuval Noah Harari

Amazon Quiz Answers Today 21 August 2019 – Win Honor 10 Lite – Answers

Question 1 : India recently launched its second moon mission, Chandrayaan-2. Which part of the moon will be researched in this mission?

Ans :- South pole

Question 2 : Dr. Abdul Kalam visited a country on 26th May, 2005, and they declared it as their National Science Day. Which country was it?

Ans :- Switzerland

Question 3 : Density is defined as the ratio of the mass of an object to the volume of space it takes up. Based on this, Earth is the least dense planet in the solar system. True or False?

Ans :- False

Question 4 : Alongside Pranab Mukherjee, which famous singer from Assam was posthumously awarded India’s highest civilian award, the Bharat Ratna, in the year 2019?

Ans :- Bhupen Hazarika

Question 5 : Scientists in Bangladash have developed an alternative to plastic bags – cellulose sheet-bags made with jute fibres. What name have they given to this alternative? Hint – it means golden in Bengali.

Ans :- Sonali

Amazon Quiz Answers Today 20 August 2019 – Win Seagate 5TB Hard Drive – Answers

Question 1 : Which of the following is NOT a variety of mango?

Ans :- Red Dacca

Question 2 : Apricots are not native to India. And yet, there is a popular Hyderabadi dessert, made from apricots which was created by the royals as it needed the fruit to be imported. What is the dish called?

Ans :- Qubani-ka-Meetha

Question 3 : Maria Montessori was an Italian physician. She is also known for her contributions to another field, where her name is used to refer to a teaching method. Which field does it apply to?

Ans :- Education

Question 4 : What is the Roman numeral equivalent for the number ‘0’?

Ans :- Does not exist

Question 5 : There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?

Ans :- The Big Rip

Amazon Quiz Answers Today 19 August 2019 – Win ₹10000 – Answers

Question 1 : On which day is World Photography Day (WPD) observed each year?

Ans :- August 19

Question 2 : Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Ans :- a dance form

Question 3 : What kind of animal is the ‘flying fox’?

Ans :- Bat

Question 4 : Which European capital city was built on a group of 14 islands?

Ans :- Stockholm

Question 5 : The Indian state of Nagaland was formed in 1963. Which state was it a part of earlier?

Ans :- Assam

Amazon Quiz Answers Today 18 August 2019 – Win OnePlus 7 Pro – Answers

Question 1 : Which of these wireless technologies derives its name from a 10th century Viking king?

Ans :- Bluetooth

Question 2 : Taipei is the capital of Singapore. True or False?

Ans :- False

Question 3 : Who was the founder of the Bose Corporation?

Ans :- Amar Bose

Question 4 : This Dutch footballer was given the nickname ‘Llama’ after he spit on West German striker, Rudi Völler, during a 1990 FIFA World Cup game. Can you name him?

Ans :- Franklin Rijkaard

Question 5 : Which science fiction writer is credited with penning down ‘The 3 Laws of Robotics’?

Ans :- Isaac Asimov

Amazon Quiz Answers Today 17 August 2019 – Win Marshall Wobern Speaker – Answers

Question 1 : What is the name of the new film starring Leonardo DiCaprio and Brad Pitt which has been directed by Quentin Tarantino?

Ans :- Once upon a time in Hollywood

Question 2 : The world’s coldest inhabited place is the village Oymyakon which records -68 degree centigrade is located at _.

Ans :- Russia

Question 3 : In the Vivo Pro Kabaddi League, 2019, what is the name of Haryana’s team?

Ans :- Haryana Steelers

Question 4 : The Pinna is the outer area of which human body part?

Ans :- Ear

Question 5 : Kiara Advani, was most recently seen opposite Shahid Kapoor in Kabir Singh. Which was her Bollywood debut film?

Ans :- Fugly

Amazon Quiz Answers Today 16 August 2019 – Win Sony Bravia LED Smart TV – Answers

Question 1 : Pandit Hari Prasad Chaurasia is a well-known name in the classical music genre. Which instrument does he play?

Ans :- Flute

Question 2 : Akshay Kumar’s new film is inspired by the true events of ISRO’s Mars Orbiter Mission which was launched in 2013. What is the film called?

Ans :- Mission Mangal

Question 3 : BSE SENSEX is a commonly known term in the stock market. What does SENSEX stand for?

Ans :- Sensitive Index

Question 4 : Marvel recently announced that Natalie Portman will play the female version of a popular superhero in their next film franchise. Which hero is it?

Ans :- Thor

Question 5 : Starting 1st December 2019, __, an electronic toll payment facility will be mandatory on all national highway toll lanes. What is it called?

Ans :- FASTag

Amazon Quiz Answers Today 15 August 2019 – Win ₹1 lakh The Grand Indian Quiz – Answers

Question 1 : Which traditional theatrical dance form which originated in Kerala, means ‘performing or playing together’?

Ans :- Koodiyattam

Question 2 : __ is a tribal art form from the Mithila region in Bihar, symbolized by painting featuring complex geometrical patterns. Interestingly, women in Bihar are using this art form to save trees – painting them across the highway to stop authorities from cutting them. Which is this art form?

Ans :- Madhubani

Question 3 : This is an ancient Indian style of hand painting done on cotton and silk fabric uses a special pen made of tamarind twigs/bamboo reed. It was also found in archaeological sites of Mohenjo-daro. Which art form is this?

Ans :- Kalamkari

Question 4 : A world record was set when more than 1 lakh people gathered in Kota, Rajasthan on 21st June, 2018 and took part in a collective lesson. What were they celebrating?

Ans :- World Yoga day

Question 5 : With its origins in the city of Lucknow, this style of embroidery has now travelled world over. Believed to have been introduced by Nur Jahan, it is characterized by very intricate white-on-white shadow work. Which style are we talking about?

Ans :- Chikankari

Amazon Quiz Answers Today 14 August 2019 – Win Casio G-Shock watch – Answers

Question 1 : NASA recently celebrated the 50th anniversary of their mission which first landed man on the moon. Which mission was this?

Ans :- Apollo 11

Question 2 : Which country will host the 2023 ICC World Cup?

Ans :- India

Question 3 : The inventor of the password for computer accounts was an American scientist, who passed away recently. What was his name?

Ans :- Fernando Corbato

Question 4 : India’s Chandrayaan-2 lunar mission successfully commenced on 22nd July. What is the name of the robot rover that will be released by the moon lander as part of this mission?

Ans :- Pragyan

Question 5 : Who was the captain of the winning team at the 2019 ICC World Cup?

Ans :- Eoin Morgan

Amazon Quiz Answers Today 13 August 2019 – Win Bose Speaker System – Answers

Question 1 : Fact or Myth : The Great Wall of China can be seen with the unaided human eye from space.

Ans :- Myth

Question 2 : Chakyar Koothu is a classical dance form which involves a lot of comedy through narrations and gestures. Which Indian state does it originate from?

Ans :- Kerala

Question 3 : Former India cricketer, Kiran More, has been appointed as the interim coach of which cricket team?

Ans :- USA

Question 4 : Which film was Farhan Akhtar’s directorial debut?

Ans :- Dil Chahta Hai

Question 5 : Last year, Rahul Dravid was inducted into the ICC hall of fame. This year, __ has become the 6th Indian cricketer to join the ranks. Fill in the blanks.

Ans :- Sachin Tendulkar

Amazon Quiz Answers Today 12 August 2019 – Win ₹25000 – Answers

Question 1 : In which of the following Indian festivals are boat races a special feature?

Ans :- Onam

Question 2 : Who was the leader of North Korea before Kim Jong-un?

Ans :- Kim Jong-il

Question 3 : It is said that Gandhiji frequently listened to and enjoyed the kirtan, ‘Vaishnav Jan To Tene Kahiye’. Who penned this kirtan?

Ans :- Narsimha Mehta

Question 4 : The author of the book ‘Business @ the Speed of Thought’ also wrote ‘The Road Ahead’ in the year 1995, which was at number one in the New York Times best seller list for seven weeks. Who is the author of these books?

Ans :- Bill Gates

Question 5 : Who was the winner of the prestigious RedInk Award for ‘Journalist of the Year’ 2019? She bagged this award for her 2018 expose on the functioning of the UIDAI and its Aadhaar data cache.

Ans :- Rachna Khaira

Amazon Quiz Answers Today 11 August 2019 – Win Samsung Galaxy S10e – Answers

Question 1 : What does FM in FM Radio stand for?

Ans :- Frequency Modulation

Question 2 : What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?

Ans :- The Golden Quadrilateral

Question 3 : Emojis have become an integral part of digital communication. Which day is recognised as the ‘Global celebration of Emojis’ day, world wide?

Ans :- 17th July

Question 4 : Which Indian athlete recently won a gold medal in the 200 m sprint category in the Tabor Athletics Meet in the Czech Republic?

Ans :- Hima Das

Question 5 : How many kilometers is one Astronomical Unit (AU)?

Ans :- 150 million km

Amazon Quiz Answers Today 10 August 2019 – Win ₹1000 – Answers

Question 1 : _ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks

Ans :- Buzkashi

Question 2 : Which among the following platforms announced that it will introduce ‘Learning Playlists’ to list educational videos?

Ans :- YouTube

Question 3 : Mary Kom is an Indian Olympic boxer hailing from __. Fill in the blanks.

Ans :- Manipur

Question 4 : A new smartphone malware which affected millions of users, was named after a character in the Matrix. What is the malware called?

Ans :- Agent Smith

Question 5 : The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Ans :- 38-45 minutes

Amazon Quiz Answers Today 09 August 2019 – Win Seagate 5TB Hard Drive – Answers

Question 1 : Complete the phrase – ‘wear your heart on your __’. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.

Ans :- Sleeve

Question 2 : You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Ans :- Mumbai

Question 3 : In which country were the first Olympic games held?

Ans :- Greece

Question 4 : Who won the women’s singles title at Wimbledon 2019?

Ans :- Simona Halep

Question 5 : In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?

Ans :- England

Amazon Quiz Answers Today 08 August 2019 – Win ₹20000 – Answers

Question 1 : Where is India’s highest astronomical observatory located?

Ans :- Ladakh

Question 2 : A phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?

Ans :- Number 13

Complete Guide for Amazon Freedom Sale

Question 3 : The World Bank Group announced its first female Managing Director and Chief Financial Officer (CFO) who is an Indian national. What is her name? Hint – She was the MD of the State Bank of India!

Ans :- Anshula Kant

Question 4 : In a standard set of playing cards, which king is the only one without a moustache?

Ans :- King of hearts

Question 5 : ISRO has been in the spotlight recently due to it’s moon mission, Chandrayaan-2. Who is the current chairman of ISRO?

Ans :- Kailasavadivoo Sivan

Amazon Quiz Answers Today 07 August 2019 – Win Honor 10 Lite – Answers

Question 1 : Which of these was written by William Shakespeare?

Ans :- Taming of the Shrew

Question 2 : Sportsman Anthony Amalraj recently won a historic bronze medal for India in a World Tour held in Australia. Which sport does he play?

Ans :- Table tennis

Question 3 : In the DC comic books, what is the name of the planet that is Superman’s home?

Ans :- Krypton

Question 4 : Akshay Kumar occupies the number 33 spot in the Forbes Celebrity 100 list which mentions the world’s highest paid entertainers. Who has topped the list this year?

Ans :- Taylor Swift

Question 5 : In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Ans :- Dr. B. R. Ambedkar

Amazon Quiz Answers Today 06 August 2019 – Win Canon EOS DSLR Camera – Answers

Question 1 : Which is the smallest planet in our solar system?

Ans :- Mercury

Question 2 : Fanta and Sprite belong to which beverage company?

Ans :- The Coca-Cola Company

Question 3 : The researchers from the University of Chicago have discovered remnants of seawater from the Ice Age. In which ocean was this discovery made?

Ans :- Indian Ocean

Question 4 : The banana plant is classified as a herb. True or False?

Ans :- True

Question 5 : If the Green Revolution is related to agriculture, what does a Blue Revolution refer to?

Ans :- Fish

Amazon Quiz Answers Today 05 August 2019 – Win ₹10000 – Answers

Question 1 : Which of the following is the official language in Argentina?

Ans :- Spanish

Question 2 : In India, Engineer’s Day is celebrated on September 15. It commemorates the birth anniversary of which Indian scientist?

Ans :- M. Visvesvaraya

Question 3 : While most societies follow a patrilineal tradition wherein the father’s name is passed on to the children, some do not. Which one of these Indian ethnic communities follow a matrilineal tradition?

Ans :- Khasi, Meghalaya

Question 4 : Rahul Dravid was recently appointed as the Head of Cricket at the NCA (National Cricket Academy). When was the NCA founded?

Ans :- 2000

Question 5 : In the Lion King, what is the name of Simba’s uncle i.e. Mufasa’s brother?

Ans :- Scar

Amazon Quiz Answers Today 04 August 2019 – Win Samsung Galaxy A50 – Answers

Question 1 : In context to NBA basketball, what does the term MVP stand for?

Ans :- Most Valuable Player

Question 2 : The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicate the star is amongst the youngest?

Ans :- Blue

Question 3 : Hrithik Roshan and Tiger Shroff will star in a new film by Siddharth Anand. What is the film called?

Ans :- War

Question 4 : Who won the men’s finals at the 2019 Wimbledon tournament?

Ans :- Novak Djokovic

Question 5 : PUNCH (Polarimeter to Unify the Corona and Heliosphere) is a NASA mission which will attempt to image the Sun. They have selected an Indian scientist as a co-investigator for this mission. Who is he?

Ans :- Dipankar Banerjee

Amazon Quiz Answers Today 03 August 2019 – Win Fitbit Charge 3 – Answers

Question 1 : The Bharat Dynamics Limited (BDL) which is manufacturing base for guided weapons systems, functions under the Ministry of _. Fill in the blank.

Ans :- Defence

Question 2 : In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?

Ans :- Chandragupta Maurya

Question 3 : Sports-wear brand Reebok has appointed a new Indian brand ambassador. Which one of these is it?

Ans :- Katrina Kaif

Question 4 : When did the Apple iPhone first become available?

Ans :- 2007

Question 5 : Which cricketer was named ‘Player of the Tournament’ for the ICC World Cup 2019?

Ans :- Kane Williamson

Amazon Quiz Answers Today 02 August 2019 – Win Sony Bravia LED Smart TV – Answers

Question 1 : Indian scientists developed a new material called ‘black gold’ which can absorb light and carbon dioxide. Which institute did they belong to?

Ans :- Tata Institute of Fundamental Research

Question 2 : She became the first Indian to win a gold medal in the 100ms race at a global event at the World Universiade in Italy. Who is she?

Ans :- Dutee Chand

Question 3 : Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his ‘special love’. Where did he write it?

Ans :- On a pillow

Question 4 : The biggest river island in the world located in Assam. What is it called?

Ans :- Majuli

Question 5 : A song titled ‘Tujhe Bhulega Na Tera Hindustan’, was released by the Indian Army to commemorate 20 years of ‘Operation Vijay’ as an ode to the to soldiers of the Kargil war. What is the name of the lyricist?

Ans :- Sameer

Amazon Quiz Answers Today 01 August 2019 – Win Seagate 5TB Hard Drive – Answers

Question 1 : Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Ans :- The French Revolution

Question 2 : The most common format for a home video recorder is VHS. VHS stands for?

Ans :- Video Home System

Question 3 : Saturn has a total of 62 moons, the largest one being larger than the planet of Mercury. What is its name?

Ans :- Titan

Question 4 : If you look closely at the planet Jupiter, a very evident dense red spot can be found on it as seen from space. This is often called the ‘Great Red Spot’. What is it?

Ans :- A Hurricane

Question 5 : ‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of a speech in the play Julius Caesar, by William Shakespeare. Which character gave this speech?

Ans :- Mark Antony

Amazon Quiz Answers Today 31 July 2019 – Win Honor 8X – Answers

Question 1 : Who led the Indian cricket team to their first ever World Cup victory in 1983?

Ans :- Kapil Dev

Question 2 : The largest Buddhist monastery is the world is located in _.

Ans :- Indonesia

Question 3 : Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of _?

Ans :- Desserts

Question 4 : What kind of weapon is a falchion?

Ans :- A Sword

Question 5 : Which is the wettest place in India, in terms of average annual rainfall received?

Ans :- Mawsynram, Meghalaya

Amazon Quiz Answers Today 30 July 2019 – Win Bose Speaker System – Answers

Question 1 : Who was the first Indian from the film industry to win an Oscar award?

Ans :- Bhanu Athaiya

Question 2 : In which year was the euro introduced as legal currency on the world market?

Ans :- 1999

Question 3 : What does the Latin phrase ‘Caveat emptor’ mean?

Ans :- Let the buyer beware

Question 4 : What is the national sport of Japan?

Ans :- Sumo wrestling

Question 5 : In the FIFA World Cup, the ‘Golden Glove Award’ is awarded each season to whom?

Ans :- The best goalkeeper

Amazon Quiz Answers Today 29 July 2019 – Win ₹25000 – Answers

Question 1 : Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Ans :- Lava dance

Question 2 : The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Ans :- Nagaland

Question 3 : Krav Maga is a form of martial arts.

Ans :- True

Question 4 : __ is a folk dance form from the Indian state of Mizoram, in which men move bamboo staves horizontally and vertically while women dance in between them so as to avoid their legs getting caught

Ans :- Cheraw dance

Question 5 : _ is the capital city of Himachal Pradesh
Manali

Ans :- Shimla

Amazon Quiz Answers Today 28 July 2019 – Win OnePlus 7 Pro – Answers

Question 1 : Which of these are NOT considered to be a macronutrient in context to human dietary requirements?

Ans :- Vitamins

Question 2 : Name Chetan Bhagat’s debut novel which was also adapted into a Bollywood movie ?

Ans :- Five Point Someone

Question 3 : Which European country announced that it will levy a green tax on flight tickets from 2020, to encourage environmentally friendly transportation projects?

Ans :- France

Question 4 : What is the name of the young Malayali actress, who became known as the ‘wink girl’ after a clip of her winking went viral last year?

Ans :- Priya Varrier

Question 5 : M. Fathima Beevi has the distinction of being the first woman _

Ans :- Judge of Supreme Court

Amazon Quiz Answers Today 27 July 2019 – Win Armani Watch – Answers

Question 1 : In which year did Atal Bihari Vajpayee become India’s prime minister for first time?

Ans :- 1996

Question 2 : Which batsman has scored the highest number of centuries in a single World Cup Tournament?

Ans :- Rohit Sharma

Question 3 : Which company has recently acquired the American software company Red Hat?

Ans :- IBM

Question 4 : The movie, Super 30, starring Hrithik Roshan is a biopic based on whose life?

Ans :- Anand Kumar

Question 5 : The world’s first public blockchain bond ‘bond-I’ was launched by which International organization?

Ans :- World Bank

Amazon Quiz Answers Today 26 July 2019 – Win Blaupunkt Party Speakers – Answers

Question 1 : By what name is Norma Jean Baker more commonly known?

Ans :- Marilyn Monroe

Question 2 : Ethanol has been used as an alternative to petrol in Brazil. Now which company has launched the first Ethanol-based motorcycle in India?

Ans :- TVS Motors

Question 3 : When was World Population Day observed recently?

Ans :- 11 July

Question 4 : Season 2 of Comicstaan has launched on Amazon Prime. Who is the new host alongside Abish Mathew this season?

Ans :- Urooj Ashfaq

Question 5 : Qila Rai Pithora, built by Tomar Rajputs is located in which among the following cities?

Ans :- New Delhi

Amazon Quiz Answers Today 25 July 2019 – Win ₹10000 – Answers

Question 1 : Which banking institution commenced it’s operations from the 1st of April 1935?

Ans :- Reserve Bank of India

Question 2 : Kangana Ranaut and Rajkumar Rao have teamed up for a new film and the trailer was released recently. What is the name of the film?

Ans :- Judgemental Hai Kya

Question 3 : Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Ans :- Indus

Check MI Quiz Week get a chance to win Exclusive MI Products

Question 4 : With the length of its wings reaching nearly 12 feet, which bird has the largest wingspan of any living bird species?

Ans :- Wandering albatross

Question 5 : Which one of these Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Ans :- Taare Zamin Par

Amazon Quiz Answers Today 24 July 2019 – Win Vivo V15 Pro – Answers

Question 1 : What was author Mark Twain’s real name?

Ans :- Samuel Langhorne Clemens

Question 2 : Bihu is a harvest festival that is celebrated thrice in a year. In which state of India does this festival originate?

Ans :- Assam

Question 3 : In the newest Marvel film, Spiderman: Far from home, what is the name of the supervillain who has mind-manipulating powers?

Ans :- Mysterio

Question 4 : India has won 2 ODI Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?

Ans :- Sri Lanka

Question 5 : The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?

Ans :- 2061

Amazon Quiz Answers Today 23 July 2019 – Win JBL Flip 4 – Answers

Question 1 : Which of these actors played on-screen father to their real father?

Ans :- Abhishek Bachchan

Question 2 : Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar’s 27 year old record of being the youngest player to score 80+ runs in World Cup history?

Ans :- Ikram Ali Khil

Question 3 : Taekwondo fighter Farabi Davletchin posted a trick on 25th June which then was tried by many Hollywood and Bollywood actors. Which viral challenge is this referring to?

Ans :- Bottle cap challenge

Question 4 : In the Jungle Book, written by Rudyard Kipling, what is the name of the panther who befriends Mowgli?

Ans :- Bagheera

Question 5 : Jayasimha Ravirala currently holds the Guinness World Record for which of these?

Ans :- Most hugs given in 1 hour by an individual

Amazon Quiz Answers Today 22 July 2019 – Win ₹20000 – Answers

Question 1 : AR Rahman won a Grammy award for which album?

Ans :- Slumdog Millionaire

Question 2 : The transformer that develops the high voltage in a home television is commonly called a __. Fill in the blank.

Ans :- Flyback

Question 3 : The BCCI has just named a new Head of Cricket at the National Cricket Academy. Who is it?

Ans :- Rahul Dravid

Question 4 : Where is the headquarters of the ICC (International Cricket Council) located?

Ans :- Dubai

Question 5 : Which profession does Sanjay Dutt fake in the movie Lage Raho Munnabhai?

Ans :- History Professor

Amazon Quiz Answers Today 21 July 2019 – Win iPhone XR – Answers

Question 1 : In context to fashion, what is a ‘fedora’?

Ans :- A type of headwear

Question 2 : Did you know that pandas eat anywhere between 12-39 kgs of food every day! What does a panda’s diet mainly consist of?

Ans :- Bamboo

Question 3 : Chief of the Air Staff or Air Chief Marshal is the highest rank in the Indian Air Force. It is the position of commander of the IAF. Who was the first Indian to become Chief of Air Staff in 1954?

Ans :- Subroto Mukerjee

Question 4 : Indian scientists have developed a new material which is capable of absorbing both light and carbon dioxide and could help control environmental issues. What is it called?

Ans :- Black gold

Question 5 : What is the name of the network of higways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?

Ans :- The Golden Quadrilateral

Amazon Quiz Answers Today 20 July 2019 – Win Apple smart watch – Answers

Question 1 : Which is the national fruit of India?

Ans :- Mango

Question 2 : Panchathan Record Inn is which composer’s in house studio?

Ans :- A.R. Rahman

Question 3 : Who developed a vaccine against poliomyelitis (Polio)?

Ans :- Dr. Jonas Salk

Question 4 : In ancient Greece, men exercised and took part in sports completely nude.

Ans :- TRUE

Question 5 : A cinematograph is a motion picture film camera, which also serves as a film projector and printer. Who invented it?

Ans :- Lumiere Brothers

Details of Contest

  • This contest starts every day from 8.00 AM (IST) from 12.00 PM (IST).
  • You must Sign-in to the Amazon app in order to eligible for the contest.
  • The draw of lots will be held on the contest period and the winner is selected randomly by lucky draw.
  • Winner(s) will be announced and will be eligible for the prize which is announced on quiz day.

How to Win

  • Answer all the questions correctly.
  • The chance of winning depends on how many correct entries on lucky draw.
  • Don’t select answers quickly. Play slow and steady.

How to find Quiz Time Page on App

You will find a Quiz Time banner on Amazon.in App home page. But Not all users get Quiz Time banners due to it displayed based on user interest. For users can’t find Amazon Quiz banner follow below steps

Step 1 : Open Amazon App.

Open Amazon App

Step 2 : In search bar enter quiz and search.

Enter Quiz on Search bar

Step 3 : Select first result that says QuizTime.

Select QuizTime

Step 4 : Now you see today quiz time page with today prize details. Click PLAY NOW button.

Click PLAY NOW

Step 5 : Now Click Start button.

Click Start